Cool2Bfit nu ook in Twenterand

Item Foto

Binnenkort start in de gemeente Twenterand het project Cool 2B Fit. Cool 2B Fit is een sportief en gevarieerd programma, dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil veranderen voor kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 8-13 jaar samen met hun ouders/verzorgers.

 

Op verschillende plaatsen in Twente draait het programma Cool 2B Fit al een paar jaar. De resultaten van het programma zijn zeer positief. Gemeente Twenterand is een van de gemeenten waarin overgewicht bij kinderen veel voorkomt, tijd voor actie dus!
De kinderen kunnen samen met hun ouders, onder deskundige begeleiding, verandering brengen in hun leefpatroon. Gedurende een half jaar wordt een intensief (sport)programma gevolgd onder begeleiding van een diëtiste, kinderpsycholoog,  kinderfysiotherapeut en een sportinstructrice. Ook de gemeente Twenterand ondersteund het project, o.a. door de inzet van haar (sport) combinatie-functionarissen. Niet alleen  sport en spel staan centraal, ook zijn er ouder- en kindbijeenkomst die gaan over voeding, gedrag en andere onderwerpen. In totaal duurt het project 1,5 jaar.

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 8 kinderen) zal het project van start gaan, de exacte startdatum is nog niet bekend. De locatie voor de sport- en theoriebijeenkomsten  is Berkhof Sport & Bewegen in Westerhaar. De cursus wordt grotendeels door de meeste zorgverzekeraars vergoed, de deelnemers wordt om een kleine eigen bijdrage gevraagd.
Meer over Cool 2B Fit en om in te schrijven voor dit programma, kijk op: www.cool2bfit.nl of neem contact op met kinderfysiotherapeut i.o. en coördinator van het Cool 2B Fit programma in Twenterand: Anne-Wil de Lange, a.w.j.delange@fysiotwenterand.nl, 0546 898000.
Doe mee en werk samen op een ‘Coole’ manier aan een gezond gewicht.