Nieuws

Item Foto

Kinderen krijgen podium bij “Twenterand Zingt”.

Kinderen krijgen bij de komende uitvoering van "Twenterand Zingt" op zaterdag 1 oktober speciale aandacht.

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Landelijke subsidieregeling voor energiemaatregelen sportclubs

Sportverenigingen die maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen kunnen rekenen op een subsidie van 30% van de investering.

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Dos'37 zoekt studiecoaches

Studiecoach in Vriezenveen.

Per 1 oktober wordt er bij Dos '37 in Vriezenveen huiswerkbegeleiding georganiseerd . Yourpal zoekt enthousiaste studenten ( minimaal 2e jaars) die als studiecoach gaan fungeren. Het is belangrijk dat je communicatief sterk bent, zowel naar ouders als naar leerlingen.

 

Lees verder

Nieuws

Item Foto

ZorgSaam Twenterand trapt seizoen af met Sportcarrousel en Summergames

Het seizoen 2015 – 2016 wordt door ZorgSaam Twenterand in samenwerking met de combinatiefunctionarissen sportjongerenwerk en sport – onderwijs, beiden werkzaam bij bovengenoemde welzijnsinstelling in de gemeente Twenterand, traditiegetrouw gestart met een aantal sportieve activiteiten.

 

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Voorwaarts start met walking footbal 60+ Twenterand


Vrijdag 21 augustus is de aftrap van Walking Football bij OldStars Twenterand

Met Walking Football krijgen 60-plussers de kans om (weer) een balletje te trappen. Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen met en tegen elkaar. Er mag niet gerend worden, de bal mag niet boven heuphoogte komen en er mogen geen slidings worden gemaakt; spelregels die zijn bedoeld om blessures te voorkomen. Deze wandel-variant op het traditionele voetbalspelletje is de ideale oplossing voor mannen én vrouwen die naast een rustige vorm van bewegen ook het sociale aspect van voetbal willen (her)beleven.

 

 


 

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Ondertekening Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Twenterand

Cheque van 5.000 euro namens Rabobank Foundation voor sportfonds

Ondertekening Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds 

Lees verder

Nieuws

Item Foto

basketbalscool

inleiding

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Basketball's Cool Vroomshoop van start

Vanaf woensdag 11 maart 2015 gaat Basketball's Cool Twenterand van start

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Basketball's Cool Vriezenveen van start

Vanaf woensdagmiddag 11 maart 2015 gaat Basketball's Cool van start in Twenterand.

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Idee voor je eigen straat, buurt of streek? Schrijf je in voor Kern met Pit!

Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (www.knhm.nl) organiseert jaarlijks de wedstrijd Kern met Pit. KNHM is een vereniging die bewoners begeleidt bij verbetering van hun leefomgeving. Deze wedstrijd geeft net dat steuntje in de rug om een project voor elkaar te krijgen.

 

Lees verder

Nieuws

Item Foto

DOS'37 introduceert G-voetbal voor inwoners Twenterand e.o.

G-Voetbal is voor iedereen; mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking hoeven niet alleen maar toe te kijken, maar kunnen straks ook zelf voetballen en wel bij DOS’37.
DOS’37 heeft in het kader van de subsidieregeling sportimpuls, een subsidie ontvangen vanuit de provincie Overijssel. DOS’37 wil dit benutten om te onderzoeken of er met ingang van volgend jaar G-voetbal bij DOS’37 kan gaan plaatsvinden. De komende maanden zal Erik Bosch, de combinatiefunctionaris van DOS’37 hiervoor draagvlak gaan creëren.

 

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Ommetje het Veenschap

In het voorjaar van 2014 is het Ommetje Het Veenschap opengesteld. Een ommetje is een korte, lokale wandelroute, natuurvriendelijk en landschappelijk ingepast.

Deze wandeling (6,5 km.) voert langs de ruilverkavelingsboerderijen en het Veenmuseum Vriezenveenseveld, waar de veenhistorie levend wordt gehouden.

 

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Lancering nieuwe alcoholwetgeving: Geen druppel onder de 18!

Burgemeester Visser heeft op dinsdag 14 januari posters en een ludieke attentie aan de voorzitters van alle voetbalverenigingen in de gemeente Twenterand overhandigd. De overhandiging symboliseert de start van de campagne ‘Geen druppel onder de 18’. De posters en attentie zijn speciaal gemaakt voor de nieuwe alcoholwetgeving die per 1 januari 2014 van kracht is.

Lees verder

Nieuws

Item Foto

WMO krant Twenterand digitaal

Afgelopen week is de Wmo krant naar alle huishoudens van Twenterand gestuurd.

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Creatieve lessen voor kinderen in Vriezenveen

De Kunstkring Westerhaar biedt nu ook creatieve lessen aan kinderen in Vriezenveen.

Boven de al bestaande mogelijkheid in Westerhaar heeft de kunstkring in Vieke Bosveld een gedreven docente gevonden die de volgende lessen gaat geven in Vriezenveen.

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Actualisatie evenementen 2014 gemeentegids Twenterand

Geachte heer/mevrouw,

In het agendadeel van de gemeentegids nemen wij diverse evenementen op die in onze gemeente in 2014 georganiseerd worden. Omdat ik mijn lijst met contactpersonen voor diverse evenementen nog lang niet compleet heb, bij deze een algemene mail naar alle adressen die ik al bezit en naar adressen die mij mogelijk verder kunnen helpen.

Mogelijk organiseren jullie zelf ook evenementen. Wij stellen het op prijs als u de jaarlijks terugkerende evenementen voor het jaar 2014 aan ons doorgeeft.
Dit kunt u doen via w.horsthuis@twenterand.nl. Wel moet de datum van het evenement definitief zijn. De gemeente Twenterand behoudt zich het recht voor zelf te bepalen of het evenement een vermelding krijgt in de gemeentegids.
 

Lees verder

Nieuws

Item Foto

Cool2Bfit nu ook in Twenterand

Binnenkort start in de gemeente Twenterand het project Cool 2B Fit. Cool 2B Fit is een sportief en gevarieerd programma, dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil veranderen voor kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 8-13 jaar samen met hun ouders/verzorgers.

 

Lees verder

Nieuws

Item Foto

KNVB Straatvoetbaltoernooi 2013

 

Om jongens en meisjes nóg meer buiten te laten voetballen organiseert de KNVB elk jaar een groot straatvoetbaltoernooi. Via heel veel voorrondes en districtsfinales kunnen teams zich uiteindelijk plaatsen voor de landelijke finale. Deze finale is een groot straatvoetbalfeest en wordt gehouden op het mooiste plein van Nederland, “De Dam” in Amsterdam. Hier strijden de beste teams om het Nederlands kampioenschap straatvoetbal.

 

Lees verder