Datum start:

vr 15 februari

14:00 uur

Datum eind:

vr 15 februari

16:00 uur

Kunst

Expositie Rob Koenders

"Boswandeling"

De Almelose kunstenaar Rob Koenders neemt u graag mee op zijn “boswandeling”. De Stichting Expositiehuis nodigt u van harte uit om de tentoonstelling “Boswandeling” te bezoeken.
Geopend van 16 januari t/m 22 februari 2019 op woe. t/m vrij. van 14-16 uur. Gratis toegang.
www.expositiehuisdenham.nl


Rob Koenders studeerde in 1991 af aan de AKI, afdeling plastische vormgeving/beeldhouwen en schilderen. In deze expositie staan de resultaten van zijn wandelingen centraal.
Tijdens zijn wandelingen maakt Rob Koenders kleine, snelle schetsen en/of aquarellen van de contrasten van de plekken die hem aanspreken.

Ook fotografeert hij de voor hem interessante onderwerpen. Deze foto’s gebruikt hij dan in zijn werk of voor zijn werk als een schets/ geheugensteun.

Terug in zijn atelier worden deze schetsen verder uitgewerkt, meestal door middel van kleur. Daarbij vindt hij het een uitdaging om verschillende schetsen door elkaar te gebruiken en samen te voegen. Zo worden de aspecten van de natuur uitvergroot en de elementen van het landschap meer zichtbaar.

In zijn kleurrijke grote doeken en tekeningen laat Koenders de elementen van het landschap in elkaar overvloeien door middel verschillende technieken en het combineren van verschillende materialen. Dat geeft verrassende resultaten die deze werken niet alleen interessant maken om naar te kijken maar ook om te maken. De kunstenaar was zelf verrast toen hij al zijn werk zo bijeen kon bekijken.

Zijn werk is ook te zien in zijn atelier aan de Herengracht 6-8 in Almelo. Hier geeft hij diverse cursussen. Zie ook : www.robkoenders.nl


Locatie: Expositiehuis Den Ham

Expositiehuis Den Ham
Grotestraat 4
7683 BB
Den Ham
0546-671864
www.expositiehuisdenham.nl

Organisator: Stichting Expositiehuis Den Ham

Stichting Expositiehuis Den Ham
Roelvinck 16
7683 WE
Den Ham
0546-671864
www.expositiehuisdenham.nl