Datum start:

wo 17 april

14:00 uur

Datum eind:

vr 17 mei

16:00 uur

Kunst

“Beelden in steen en op papier” Henk Blokhuis

De Stichting Expositiehuis Den Ham heeft een bijzondere expositie “Beelden in steen en op papier” met werk van Henk Blokhuis uit Almelo.

Henk Blokhuis volgde zijn opleiding aan de Kon. Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna gaf hij jarenlang les in tekenen en kunstgeschiedenis aan de inmiddels opgeheven PABO in Almelo.Later aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Blokhuis is op beeldend gebied heel veelzijdig. Hij tekent en schildert, maar de laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met grafiek - met name de linoleumsnede- en met beeldhouwen in harde gesteenten. Zijn onderwerpen liggen min of meer naast de deur, zoals revaliderende of musicerende mensen, landschappen of gewone dingen. Twintig jaar geleden exposeerde Blokhuis al in het Expositiehuis met linoleumsneden die hij maakte van het orkest “Juliana”. Door al beeldend de zaak wat te vereenvoudigen en te abstraheren, probeert hij het “fotografische plaatje” te vermijden.

Zie ook: www.henkblokhuis.nl

De expositie kunt u bewonderen plaats in het Expositiehuis, Grotestraat 4 te Den Ham.De tentoonstelling is open: woensdag t/m vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 17 april t/m 17 mei 2019. Gratis toegang.


Locatie: Expositiehuis Den Ham

Expositiehuis Den Ham
Grotestraat 4
7683 BB
Den Ham
0546-671864
www.expositiehuisdenham.nl

Organisator: Stichting Expositiehuis Den Ham

Stichting Expositiehuis Den Ham
Roelvinck 16
7683 WE
Den Ham
0546-671864
www.expositiehuisdenham.nl